ponedeljek, 22. oktober 2007

New York, New York

Tako je, februarja 2008 se odpravljam v New York. Letalska karta je že plačana, hostel rezerviran. Ogled mesta, ki je res res daleč, bo zagotovo nepozaben. Pa ne v konvencionalnem smislu. Moja prioriteta je obisk tamkajšnjih Magic Shopov, ki jih pri nas tako primanjkuje.

Ameriške trgovine so najbolj založene, predvsem z najnovejšimi stvarmi in vse je kar precej ceneje kot npr. v Londonu. V Londonu sem za ducat paketov igralnih kart odštel kar 25 funtov (cca. 36 €), v ZDA isto količino kart dobiš za 13.5 dolarjev (cca. 10 €). Da lousy customer servicea v dotični londonski trgovini sploh ne omenjam. Dve newyorški magic trgovini (Tannen's in FantasmaMagic) sta celo locirani dokaj blizu hostla, kjer bom bival.

V planu imam (zaenkrat) še obisk neke vrste Magic-one-man-showa, v katerem nastopa Simon Lovell, angleški čarodej in komik, ki biva v New Yorku. Performans se imenuje Simon Lovell's Strange & Unusual Hobbies in je nekakšna zmes čaranja - Simon je highly-skilled sleight of hand artist (beri: rokohitrec) - in njegove avtobiografije, povedane na montypythonovski način. Glede na prebrano kritiko je zadeva več kot vredna ogleda, še več - po končani predstavi se Simon baje vsakemu osebno zahvali za obisk in z gledalci spije pivo. Moram še kaj dodati?

Ni komentarjev: