nedelja, 9. september 2007

"Magic saved my life."

Življenje velikega evropskega čarodeja Paula Potassyja (na sliki s svojo ženo, oba v mlajših letih) je polno zanimivih in neverjetnih zgodb. Po svetu je potoval celih 66 let in nastopal v 44 državah. Tekoče govori 6 jezikov, tudi japonščino. Podrobneje o njem kdaj drugič, zaenkrat pa tale prigoda.

Leta 1943 se je komaj 20 letni Paul boril na nemški strani. Paul in še osem vojakov je bilo poslanih v izvidnico za Rusi. Rusi so v tistem trenutku napadli s petimi tanki in 300 možmi. Nemška izvidnica pa v jok in na drevo (beri: v beg). Med bežanjem se je Paul odločil, da se naredi mrtvega - ulegel se je v sneg in pri -25°C poskušal ostati miren. Dva nemška vojaka sta uspela ubežati, ostale so Rusi pobili.

Kmalu pa je ležeči Paul zaslišal glasove - bila sta to dva Mongola, ki sta bila poslala, da preiščeta mrtve vojake. In ni trajalo dolgo preden sta odkrila še vedno živega Paula in mu nastavila pištolo na glavo. On pa je naenkrat dobil idejo, da reče: "Artist!" Beseda je naletela na odobravanje in Paul je vzel karte iz žepa, ter z njimi začel izvajati trike na vse mogoče načine. Mongola sta se nasmehnila in odmaknila pištolo z njegovega čela.

Takrat pa so Ruse nazaj napadli Nemci in Rusi so se umaknili, skupaj s svojo novo pridobitvijo - čarodejem. Paul je moral naslednjih 360 km (toliko je bilo do najbližjega vojaškega zapora) izvajati samo trike s kartami in nič drugega. No, izvajal je še en trik v katerem so "izginevale" kroglice kruha - tega je delal 6 krat na dan in zato pojedel veliko kruha.

Ni komentarjev: